5 alkalmas online varró workshop

Karácsonyra elkészül!

Szeretnéd meglepni a gyermekeidet, unokáidat, kis barátokat egy mese szereplőivel? Amiket te készítesz el?

Ez a játék igazi ajándék. Nem csillog, nem beszél, nem zenél. Csupa természetes anyagból van, amely a te kezedet is megmelegíti már a készítés alatt. Az állatokkal és a zöldségekkel mást is lehet játszani, nemcsak ezt az egy mesét. A zöldségek a kiskonyhában is megállják a helyüket, az állatok pedig minden szerepjátékban örömmel vesznek részt.

A mese

Nyuszi ajándéka

Képzeld el a december 25-e reggelt, ami egy mesével indul. A szereplők, a nyuszi, a csacsi, a bárány és az őz már előkerültek előző este a csomagokból. A gyerekek már megszeretgették őket, de az igazi fellépésük még csak most jön. Összegyűjtöd az állatokat és a növényeket, amiket elkészítettél, leterítesz egy fehér selyemkendőt. És már indulhat is a mese. A gyerekek pizsamában figyelik a játékot. A nyuszi már el is indul, hogy ennivalót szerezzen magának.

Milyen a kis előadás?

A kis állatok lassan mozognak, nem sietnek. A mesét fejből meséljük, azokkal a szavakkal, amik eszünkbe jutnak. Egyszerű a történet, nincs benne sok bonyodalom. Ha szeretnénk, megkérhetünk egy nagyobb gyereket vagy egy felnőttet, hogy segítsen, legyen ő a mesélő.

És a gyerekek?

Megélik a mese csodáját, a varázslatot, ami elviszi őket a történet kellős közepébe. Ő lesz a nyuszi, aki megtalálja a répákat, és aztán ő lesz a csacsi, és a bárány is. És utána a báránnyal és a céklával bármikor lehet játszani. Újra és újra fel lehet idézni ezeket a meghitt pillanatokat. Lehet, hogy néhány nap múlva már nem is Te, hanem a gyerekek fogják előadni a mesét Neked. Vagy egy másik történetet.

Az ajándék

Nekem minden évben nagyon fontos, hogy karácsonykor olyan ajándékot adjak a gyerekek kezébe, amit valóban értékesnek tartok, amivel nemcsak egyféle dolgot lehet játszani. Amit én készítek, amiben benne van a figyelmem, az odafordulásom, a kitartásom. Ami természetes anyagokból van, amit jó megérinteni, amivel szívesen játszanak.

Hogyan zajlik a workshop?

Az egyes alkalmak este, 20:15-kor kezdődnek, amikor a gyerekek már lefeküdtek, így te nyugodtan tudsz alkotni (ha olykor felébrednek, és el kell menned a számítógép elől, elmondom, mit csináltunk, míg távol voltál).

A tanfolyam online, így nem kell elmenned otthonról, pizsamában is leülhetsz a számítógép elé. 😊 Nem kell utazással töltened az időt, az is részt tud venni a közös varrásokon, aki messze lakik Sóskúttól.

 Ha nehezen szakítasz ki egy kis énidőt magadnak, ez most remek alkalom. A család egy idő után megszokja, hogy szerda esténként neked „kimenőd” van.

A tanfolyam alapanyagait a Manóposta nevű webshoppal együttműködve összekészítettük neked egy csomagba, így az összes alapanyagot egy kattintással meg tudod rendelni. Nem kell megvenned egy egész gombolyag fonalat vagy egy egész tekercs drótot. Csak annyi fonalat kell kifizetned, amennyi a csacsi sörényéhez kell.

Ha szeretnéd, te is beszerezheted az alapanyagokat. Jelentkezés után részletes listát küldök alkalmakra lebontva. Azt is megírom, hogy mit honnan érdemes beszerezni.

Sok tanfolyamrésztvevő azt jelezte vissza, hogy egyébként az esték sokszor szétcsúsznak, nehezen mennek el a gyerekek aludni, húzódik a fogmosás és a kérek még egy pohár vizet is gyakran elhangzik. De aznap este amikor az on-line tanfolyam van, az esték összeszedettek, a gyerekek korábban ágyba kerülnek, mert anyának dolga van.

Az on-line tanfolyamokon sokan vagyunk, és remek beszélgetések zajlanak varrás közben. Van, akinek már külön jegyzetfüzete van, amibe a sok jó ötletet, koncert vagy könyvajánlót, kirándulási helyszínt ír fel.

Két kamerával dolgozom. Az egyiken a szokásos módon látszódik az arcom és a könyvek a háttérben, a másikon a kezem és az adott munka látszik. Ezt a képet akár ki is nagyíthatod a számítógépeden, így egészen közelről látod az öltéseket, a bonyolultabb lépéseket is.

Mivel a tanfolyam „élő”, nem felvétel, bármikor kérdezhetsz, megkérhetsz, hogy mutassam meg még egyszer azt a lépést, ahol tartunk, vagy éppen egy korábbit, mert el kellett menned visszaaltatni a kisbabádat.

Csatlakozz hozzánk és varrjuk meg együtt őzikét és a céklát!

Nyuszi ajándéka című mese szereplőit varrjuk meg a

Nyuszi ajándéka workshop-on

2023. november 15.  – Nyuszi és káposzta

2023. november 22.  – Csacsi kosárral

2023. november 29.  – Bárány és karalábé

2023. december 6. és 13.  – Őzike és cékla

Az egyes alkalmak este, 20:15-kor kezdődnek.

Részletek a tanfolyamról

Ezen a tanfolyamon megvarrjuk a Nyuszi ajándéka című mese összes szereplőjét:

nyuszit, csacsit, bárányt és őzikét, valamint a zöldségeket, amit a hóban találtak: céklát, káposztát és karalábét. A répát az ingyenes alkalommal már elkészítjük, de a csomagban a répa alapanyagait is megtalálod. A csacsihoz megmutatom, hogy hogy készíthetsz raffiából két kis kosarat is. Ehhez is találsz alapanyagot a Manóposta csomagjában.

Hogyan találkozunk?

A tanfolyam Zoom alkalmazáson keresztül zajlik. Az egyes alkalmak előtt küldök neked egy e-mailt, amiben benne van minden technikai információ, ami segít neked a csatlakozásban.

Honnan lesz alapanyagod?

A Nyuszi ajándéka teljes tanfolyam alapanyagait a Manóposta nevű webshoppal együttműködve összekészítettük neked egy csomagba, így az összes alapanyagot egy kattintással meg tudod rendelni. ITT.

Ha szeretnéd, te is beszerezheted az alapanyagokat. Jelentkezés után részletes listát küldök alkalmakra lebontva. Azt is megírom, hogy mit honnan érdemes beszerezni.

Mennyibe kerül?

Egy alkalom 3500 Ft-ba kerül. Ha minden alkalmon részt veszel, és egy összegben befizeted a tanfolyamot akkor összesen 16500 Ft-ba kerül a teljes tanfolyam, ami 3300 Ft/ alkalom.

Akik már részt vettek...

Asztalos Juditfotográfus
Tovább olvasom
„Egy éve jelentkeztem először Lindához, azóta egy egész sor filcállat került ki a kezeim közül. Nem gondoltam, hogy egy tíz évest lázba hoznak még a filcfigurák, de a kardszárnyú delfin és a tengeri állatok nagy kedvencei lettek, míg húga az unikornisért és a háziállatokért rajong a legjobban. Én pedig nemcsak varrást kaptam, hanem egy jó társaságot is, ahova szerda esténként egy finom teával otthonomból beülhetek és magam mögött hagyhatom pár órára a mindennapi pörgést.”
Kiss-Princzinger Eszter mesemondó-terapeuta, Ligetszépe, Meseterápiás Módszer
Tovább olvasom
Miért jó ez a mese a gyerekeknek? „Ez a mese igazi csemege a 3-5 éves korosztály számára. A kicsik – akár játszás közben, akár mesehallgatáskor – szeretik újra és újra megélni a fordulatokat. Ezért a „láncmesék” ritmikus ismétlődéseikkel éppen nekik valók. Izgalmuk levezetésére is alkalmas lehet egy ilyen történet (vajon mi lesz azzal a sárgarépával?) A nagyobbak pedig könnyen elbábozzák már saját maguk is átélve ezzel a mesei fordulatokat.”
Előző
Következő

Egy éve jelentkeztem először Lindához, azóta egy egész sor filcállat került ki a kezeim közül. Nem gondoltam, hogy egy tíz évest lázba hoznak még a filcfigurák, de a kardszárnyú delfin és a tengeri állatok nagy kedvencei lettek, míg húga az unikornisért és a háziállatokért rajong a legjobban. Én pedig nemcsak varrást kaptam, hanem egy jó társaságot is, ahova szerda esténként egy finom teával otthonomból beülhetek és magam mögött hagyhatom pár órára a mindennapi pörgést.

Ajándék a résztvevőknek

A tanfolyam után kapsz egy részletes, fázisfotókkal ellátott leírást e-mailen. Így bármikor újra megvarrhatod azt a kedves állatot, manót vagy növényt, amit szeretnél. Milyen jó, hogy ajándékba elkészítheted egy szülinapra ovistársnak vagy kis unokatestvérnek a kedvenc lovacskáját vagy azt a kis gombát, ami úgy tetszett neki nálatok.

Szeretnéd megnézni, hogy hogy néz ki egy ilyen leírás?

Ha szeretnéd látni, hogy milyen egy szabásminta és leírás, a tyúkocska és a kiscsibe szabásmintát ingyenesen letöltheted a honlapomról, megnézheted, hogy hogy is néz ki egy szabásminta, és persze el is készítheted.

Pénzvisszafizetés

Ha valamiért mégis úgy gondolod, hogy nem volt jó a szabásminta, nem tudtad használni, szólj, és visszautalom neked a szabásminta árát.

Már csak

nap
óra
perc
másodperc

Hogyan tárold a szabásmintákat?

A szabásmintákat érdemes borítékba tenni, úgy tárolni, hogy bármikor könnyen megtaláld.
Sok tanfolyamrésztvevőtől kaptam visszajelzést, hogy van otthon egy Felt and Soul mappájuk, amiben ott vannak kinyomtatva lefűzve a leírások és a szabásminták.

És egy kis plusz segítség

A Facebook oldalamon a leggyakoribb öltésekről találhatsz videót, így, ha később újra megvarrnád valamelyik állatot, fel tudod eleveníteni, hogyan is volt a pelenkaöltés vagy az elvarrás.

GYIK

2020 márciusa óta tartok on-line tanfolyamokat, már 25 alkalommal varrtunk együtt kedves nőkkel, lányokkal, asszonyokkal. Megkérdeztem néhányukat, hogy mik azok a legfontosabb kérdések, amikre jó, ha az új érdeklődők választ kapnak. Alább olvashattok egy csokorral:

Ha teljesen kezdő vagy, vagy már régen volt tű a kezedben, akkor érdemes megnézned a fb oldalon az alap öltéseket, és akár ki is próbálni egy darab anyagon. Ha nem megy gyorsan, ne aggódj, a tanfolyamon szívesen megmutatok többször is egy-egy lépést, és visszatérek, ha lassabban dolgoznál.

Ha gyakorlott varró vagy, akkor érdemes odakészíteni több alapanyagot, így akár egyszerre több darabon is tudsz dolgozni, és nem érzed feleslegesnek az időt, ha várni kell egy kicsit.

Ha valaki valamit nem ért, bátran kérdezzen, szívesen elmondok és megmutatok többször is lépéseket, nehezebb részeket. A kamera alatt jól látszanak a mozdulatok, és közben magyarázom is, mit hogy kell. Van, hogy előveszek egy vastagabb fonalat és másik anyagot, hogy egy-egy lépést még jobban meg tudjak mutatni.

Munka közben többször teszek fel kérdéseket, hogy ki hol tart, mikor mehetünk tovább. Általában a középmezőny tempójában haladunk, de aki lassabban halad, az is szokott kérdezni, és akkor visszatérek a korábbi lépéshez, és megmutatom újra.

A csapat mindig nagyon befogadó és elfogadó. Van, hogy valaki más még jobban meg tudja fogalmazni, amit nekem nem sikerül tökéletesen elmondani. Hiszen mindenki másképp gondolkodik, és lehet, hogy egy új szem új szempontot tud hozni.

Igen. Először el lehet jönni csak az első alkalomra, és akkor meglátod, hogy ez így jó-e neked. És ha úgy döntesz az első alkalom után, hogy mégiscsak részt vennél a teljes tanfolyamon, igénybe veheted a kedvezményt, ami a teljes tanfolyami részvételre érvényes.

Most érdemes eljönnöd a Répavarrás ingyenes workshopra, mert így ki tudod próbálni, milyen egy Felt and Soul online tanfolyam. Ráadásul az első 50 jelentkezőnek az alapanyagot is elküldöm postán ha november 7-ig jelzi a részvételt.

A répás workshopra >> itt tudsz jelentkezni << .

Ha megvarrtad a répát, biztosan el fogsz jönni a többi alkalomra is, mert jó együtt varrni!

A tanfolyam alapanyagait a Manóposta nevű webshoppal együttműködve összekészítettük neked egy csomagba, így az összes alapanyagot egy kattintással meg tudod rendelni. Nem kell megvenned egy egész gombolyag fonalat vagy egy egész tekercs drótot. Csak annyi fonalat kell kifizetned, amennyi a csacsi sörényéhez kell.

Ha szeretnéd, te is beszerezheted az alapanyagokat. Jelentkezés után részletes listát küldök alkalmakra lebontva. Azt is megírom, hogy mit honnan érdemes beszerezni.

Igen, a csomagban mindig azok a dolgok vannak, ami elfogyhat: gyapjúfilc, gyapjú, drót, babatestanyag….

De nincs benne tű, cérna, olló stb. Érdemes a rövidáru boltban vagy kézimunka boltban jó minőségű varrótűt (prym, dmc) vásárolni. Az anyaglistában ajánlok ollót és más praktikus eszközöket, amik jól jönnek a varráskor. Most jön a karácsony! Kérj egy jó ollót magadnak! Jó eszközzel egészen más dolgozni!

Nem, az alkalmak nem visszanézhetőek. Fontos számomra, hogy a tanfolyam alatt elhangzott beszélgetések ott maradjanak, és csak azok hallják, lássák, érzékeljék, akik részt vettek a folyamatban. Viszont minden alkalom után kapsz egy részletes leírást, ami alapján el tudod készíteni, ha valamiért lemaradtál, vagy előbb el kellett menned.

Nem baj. Minden tanfolyamon vannak olyanok, akiknek nem működik a kamerájuk, vagy nem kapcsolják be, mert otthon még nagy a jövés menés. Vagy épp kisbaba van a szobában.

Ez mindig a te döntésed, hogy hogyan szeretnél részt venni.

Lehet úgy is beszélni, hogy a kamera ki van kapcsolva, és van olyan is, akinek sem a kamera sem a hang nincs bekapcsolva, de utólag csodás fotókat kapok az elkészült művekről.

Nyuszi ajándéka című mese szereplőit varrjuk meg a

Nyuszi ajándéka workshop-on

2023. november 12.  – Répa

2023. november 15.  – Nyuszi és káposzta

2023. november 22.  – Csacsi kosárral

2023. november 29.  – Bárány és karalábé

2023. december 6. és 13.  – Őzike és cékla

Az egyes alkalmak este, 20:15-kor kezdődnek.

maradjunk kapcsolatban!

Értesülj az újdonságokról hírleveleinkből.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.