Ingyenes online varró workshop

Már régóta nézegeted a Felt and Soul online tanfolyamait? Most találkoztál először az online varrós workshop lehetőségével?

Itt az alkalom, hogy részt vegyél egy ingyenes workshopon a Felt and Soul szervezésében!

Hogyan zajlik a workshop?

A répavarrás 2023. november 12-e, vasárnap délután 13:30-kor kezdődik és 15:00-ig tart. Ha kisgyereked van, akkor ez a csendes pihenő ideje. Talán alszik, vagy könyvet nézeget, olvas. Így könnyebben részt tudsz venni te is ezen az alkalmon.

A tanfolyam online, így nem kell elmenned otthonról, ha Sóskúttól távol élsz, akkor is részt tudsz venni rajta.

A tanfolyam Zoom alkalmazáson keresztül zajlik. Az egyes alkalmak előtt küldök neked egy e-mailt, amiben benne van minden technikai információ, ami segít neked a csatlakozásban.

Két kamerával dolgozom. Az egyiken a szokásos módon látszódik az arcom és a könyvek a háttérben, a másikon a kezem és az adott munka látszik. Ezt a képet akár ki is nagyíthatod a számítógépeden, így egészen közelről látod az öltéseket, a bonyolultabb lépéseket is.

Az on-line tanfolyamokon sokan vagyunk, és remek beszélgetések zajlanak varrás közben. Van, akinek már külön jegyzetfüzete van, amibe a sok jó ötletet, koncert vagy könyvajánlót, kirándulási helyszínt ír fel.

Mivel a tanfolyam „élő”, nem felvétel, bármikor kérdezhetsz, megkérhetsz, hogy mutassam meg még egyszer azt a lépést, ahol tartunk, vagy éppen egy korábbit, mert el kellett menned visszaaltatni a kisbabádat.

Nyuszi ajándéka című mese főszereplőjét varrjuk meg a

Répavarrás workshop-on

2023. november 12. vasárnap,  13:30- 15:00

Egy kis énidő Neked.

Vidám beszélgetések varrás közben.

Varrástechnikák lépésről lépésre.

Interaktív tanulás.

Egy éve jelentkeztem először Lindához, azóta egy egész sor filcállat került ki a kezeim közül. Nem gondoltam, hogy egy tíz évest lázba hoznak még a filcfigurák, de a kardszárnyú delfin és a tengeri állatok nagy kedvencei lettek, míg húga az unikornisért és a háziállatokért rajong a legjobban. Én pedig nemcsak varrást kaptam, hanem egy jó társaságot is, ahova szerda esténként egy finom teával otthonomból beülhetek és magam mögött hagyhatom pár órára a mindennapi pörgést.

Honnan lesz alapanyagod?

Az első 50 jelentkezőnek, aki november 7-e, este 8 óráig jelentkezik, elküldöm postán az alapanyagot (gyapjúfilcet és gyapjút). A csomag 1300 Ft-ba kerül postaköltséggel együtt. Így az alapanyaggal sem kell bajlódnod.

Ha úgy döntesz, hogy eljössz a Nyuszi ajándéka teljes tanfolyamra, akkor érdemes a Manópostától a teljes csomagot megrendelned ITT, mert abban a répa alapanyagai is benne vannak.

Már csak

nap
óra
perc
másodperc

A mese összes szereplőjét készítjük el a

Nyuszi ajándéka workshop-on

Nagyon megtetszett neked a teljes mese, és szívesen megvarrnád a mese összes résztvevőjét?
A Nyuszi ajándéka tanfolyamról itt tájékozódhatsz részletesebben

Ajándék a résztvevőknek

Szeretnéd még egyszer megvarrni a sárgarépát? A gyerekek a kiskonyhában többel is szívesen játszanának? Szülinapi bulira hívták a gyermekedet, és szívesen vinnél valami klassz ajándékot?

A tanfolyam után újra megvarrhatod a répát, mert kapsz egy részletes, fázisfotókkal ellátott leírást e-mailen. Sőt, akár évekkel később  már a gyerekek is elkészíthetik veled ezt a kedves játékot.

Ha szeretnéd látni, hogy milyen egy szabásminta és leírás, a tyúkocska és a kiscsibe szabásmintát ingyenesen letöltheted a honlapomról, és persze el is készítheted.

És egy kis plusz segítség

A Facebook oldalamon a leggyakoribb öltésekről találhatsz videót, így ha a répavarrás után szívesen varrsz még más figurákat, bármikor felelevenítheted, amit az on-line workshopon tanultál.

GYIK

2020 márciusa óta tartok on-line tanfolyamokat, már 25 alkalommal varrtunk együtt kedves nőkkel, lányokkal, asszonyokkal. Megkérdeztem néhányukat, hogy mik azok a legfontosabb kérdések, amikre jó, ha az új érdeklődők választ kapnak. Alább olvashattok egy csokorral:

Ha teljesen kezdő vagy, vagy már régen volt tű a kezedben, akkor sem kell aggódnod. Ez a workshop pont arra van, hogy az alap fogásokat megtanuljuk. Lassan fogunk haladni. Megtanuljuk mekkora cérnát érdemes befűzni, hogyan kezdjük el a varrás, hogyan fejezzük be. Milyen a pelenkaöltés, hogyan varrunk össze két anyagot.

Ha gyakorlott varró vagy, akkor érdemes odakészíteni több alapanyagot, így akár egyszerre több darabon is tudsz dolgozni, és nem érzed feleslegesnek az időt, ha várni kell egy kicsit.

Ha valaki valamit nem ért, bátran kérdezzen, szívesen elmondok és megmutatok többször is lépéseket, nehezebb részeket. A kamera alatt jól látszanak a mozdulatok, és közben magyarázom is, mit hogy kell. Van, hogy előveszek egy vastagabb fonalat és másik anyagot, hogy egy-egy lépést még jobban meg tudjak mutatni.

Munka közben többször teszek fel kérdéseket, hogy ki hol tart, mikor mehetünk tovább. Általában a középmezőny tempójában haladunk, de aki lassabban halad, az is szokott kérdezni, és akkor visszatérek a korábbi lépéshez, és megmutatom újra.

A csapat mindig nagyon befogadó és elfogadó. Van, hogy valaki más még jobban meg tudja fogalmazni, amit nekem nem sikerül tökéletesen elmondani. Hiszen mindenki másképp gondolkodik, és lehet, hogy egy új szem új szempontot tud hozni.

Nem, az alkalmak nem visszanézhetőek. Fontos számomra, hogy a tanfolyam alatt elhangzott beszélgetések ott maradjanak, és csak azok hallják, lássák, érzékeljék, akik részt vettek a folyamatban. Viszont minden alkalom után kapsz egy részletes leírást, ami alapján el tudod készíteni, ha valamiért lemaradtál, vagy előbb el kellett menned.

maradjunk kapcsolatban!

Értesülj az újdonságokról hírleveleinkből.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.