Aktuális

Köszöntelek benneteket! Köszöntelek ezen az esős és napos ragyogó őszön! Gyertek, varrjunk együtt mesebeli tündéreket, az ünnepekhez kapcsolódó szenteket, az évszakokhoz kapcsolódó terméseket, állatokat. Jó lesz! Már nagyon várom.

SZABÁSMINTA

Adventi zsákok

Képzeld el, hogy az adventi időszakban egy szép karika van asztal fölött vagy egy kender kötél van a falra rögzítve. A kötélen 24 gyapjúfilc zsákocska lóg. A gyerekek minden reggel izgatottan várják, vajon mi lesz a következő zsákocskában?
A kis zsákot kifordítják, és a zsák belsején egy pásztor, egy bárány vagy egy király rejtőzködik. És már indulhat is a játék. Ahogy telnek a napok, egyre többen csatlakoznak a játékhoz. Megelevenedik az adventi történet. Az utolsó három napon József, Mária és legvégül a kisded bújik elő.

Nincsenek csokik, apró játékok, amiket évről évre nehezebben találunk ki és csak növelik a tárgyak mennyiségét.
Mi itthon 11 éve használjuk ezt az öröknaptárt. A nagyobbik fiam első karácsonyára varrtam a készletet. Azóta is minden évben ezt a játékot használjuk.

A kis zsákok elkészítése nem kis munka, de nagyon megéri. Neked énidő, varrás, elmélyülés. A gyerekeknek segíti a várakozást, az ünnep felé fordulást. Nem rikít, nem pörget fel, hanem egy-egy gesztussal egyre közelebb hozza a születés misztériumát. A gyerekeknek a mai világban nehéz dolguk van. Sok mindent azonnal megkapnak. Jó, ha meg tudják tapasztalni, meg tudják tanulni a várakozást. Sokkal kitartóbb, egészségesebb felnőtté válnak, ha megajándékozzuk őket a várakozás lehetőségével.

Biztatlak, hogy kezdj hozzá a kis zsákok elkészítéséhez. A leírásokban részletes útmutatást kapsz az elkészítéshez.

ÉLŐ TANFOLYAM

Szent család készítése

Ha már készítettél velem Szent családot, varrhatsz három pásztort vagy három királyt is.
Mindhárom alkalmon részt kell venni ahhoz, hogy elkészülj a figurákkal.

A tanfolyam ára 24 000 Ft.

Dátumok:

1.  november 23. kedd, 9:00-13:00

2. november 30. kedd, 9:00-13:00

2. december 7. kedd, 9:00-13:00

Helyszín: Sóskút, Rét u. 5.

Mit kell még tudnod az élő tanfolyamokról?

Az élő tanfolyamokat az otthonomban, Sóskúton tartom. Sóskút az M7-es autópálya mellett, Budapesttől kb. 20 percre található. A tanfolyamok résztvevőit össze szoktam kötni, hogy könnyebb legyen az utazásokat megoldani, senkinek ne kelljen busszal jönni. Egy tanfolyamon maximum 7 ember tud részt venni, a jelentkezéseket érkezési sorrendben tudom elfogadni.
A karácsonyig tartó időszakban nagyon kevés hétvégi tanfolyamot tudok tartani, érdemes időben jelentkezni, ha szeretnél jönni.

Az élő tanfolyamokon meleg tea és süti mellett készítjük el a kedves bábokat, állatokat. A tanfolyam végén megkapod a sablont és a leírást. Minden alapanyagot és eszközt biztosítok, nem kell hoznod semmit, csak magadat és az alkotó kedvedet.

ONLINE TANFOLYAM

Évszakok, ünnepek - fa bábuk

Ezen a tanfolyamon fa bábukat fogunk felöltöztetni filc ruhába. A gyerekek velük is nagyon szeretnek játszani. Kicsik, így akár utazáshoz vagy oviba, suliba is magukkal tudják vinni. Az évszakasztalon is elférnek. Ha megtanulod most ezeket a fabábukat felöltöztetni, később magad is ki tudsz találni újabb figurákat.

Egy alkalom 3300 ft-ba kerül. Ha az egész sorozaton részt veszel, akkor 15 000 ft-ba kerül az 5 alkalom. A tanfolyamra >> itt tudsz jelentkezni.

Az anyagszükségletet >> itt találod.

Dátumok:

1.  november 17. – tavasz és nyár manók

2.  november 24. – ősz és tél  manók

3.  december 1. – Szent Miklós

4.  december 8. – tobozmanó

5.  december 15. – Szent Család

Ha szeretnétek, a manók csapatát kiegészíteni, akkor a honlapon a Boltban megtalálhatjátok a hét manóit is. Az anyagszükségletbe beleírtam, hogy milyen filccel kellene még kiegészítenetek a csomagot, hogy ők is segítsék a mindennapokat. A fabábukat is érdemes egy füst alatt megrendelni.

Milyenek is az online tanfolyamok?

Beszélgetősek, varrósak, szabadok, lazák. Két kamerával dolgozom. Az egyiken látlak benneteket, a másik kamera pedig a kezemet mutatja közelről. Itt minden mozdulatot látsz, közben el is mondom, mi történik, mire kell figyelni, hogy is van az elvarrás, a kezdés, az öltések.
Sok-sok jó tapasztalat gyűlt már össze. Sok kisgyerekes család jelezte vissza, hogy a szerda esték összeszedettek és gyorsak, a gyerekek hamar ágyba kerülnek, mert anyának dolga van, szeretne varrni. A gyerekeknek is jó motiváció, ha tudják, hogy másnap egy kedves rigó vagy egy szép tavirózsa várja majd őket az ágyuk mellett.
Mivel otthon vagy, ha egészen kicsi babád van is részt tudsz venni, láttunk már elöl vagy hátul hordozott kisbabát és olyat is, aki kicsit elvonult, és egy kis idővel később kapcsolódott vissza.

Gyertek! Készítsetek egy finom teát, vagy hozzatok egy pohár bort, és alkossunk a két kezünkkel. Érdemes jegyzetfüzetet is odakészíteni, mert mindig van egy csomó izgalmas, érdekes dolog, amit megtudunk egymástól: könyvajánlókat gyerekeknek, felnőtteknek, ajándék ötleteket, jó recepteket és még sok minden mást.
Az on-line tanfolyamok mindig szerdán este vannak, 20:15-kor kezdődnek és 23:15-ig tartanak.

Ha szívesen ajándékoznál varrótanfolyamot élőben vagy on-line, vagy te magad szeretnél részt venni valamelyik tanfolyamon 2021 január és május között, itt a lehetőség. Itt láthatod a kuponokat, amik közül választani tudsz.

A kuponok 7000, 8000 és 10 000 t-os áron érhetőek el attól függően, hogy milyen hosszúságú és milyen nehéz az a játék, amit együtt készítünk el.
A tanfolyamok pontos témáját még nem tudom, de biztosan ugyanolyan örömteliek, elmélyülősek, nevetősek és alkotósak lesznek, mint eddig.

Ajándékutalvány

maradjunk kapcsolatban!

Értesülj az újdonságokról hírleveleinkből.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.