Blog

Czech Linda

Czech Linda

Kezdjük el...

Gyertek, olvassunk, „beszélgessünk” jó dolgokról, fontos dolgokról, olyan témákról, amitől többek leszünk. Mi és a világ.

A mesékkel kezdünk. Megkértem Márföldi Erikát (waldorf óvónő, Ligetszépe meseterapeuta, mentor), hogy írjon nekünk a mesékről. Miért mesélünk, melyik korosztálynak mit és hogyan mesélünk, hogyan tudjuk a meséket bábokkal, állatokkal megeleveníteni.

Az első történetben arról olvashattok, hogy hogyan alakult a mi kapcsolatunk, hogy Erika milyen tapasztalatokból merít a mai napig. Bízom benne, hogy mindannyiunknak ad egy kis útravalót a mesék birodalmában.

A következő részben arról olvashattok majd, hogy miért is mesélünk a gyerekeknek, miért olyan fontos az, hogy a gyermekeink esténként jó, nekik való történetekkel induljanak az álomvilágba.

Ha tetszett, MEGOSZTHATOD.

Uncategorized

Mesékről – Hogyan meséljünk?

Egy képpel szeretném megmutatni nektek, hogyan is meséljünk. Ha hallanátok engem, ha mesét mondanék most nektek, azt kérném, helyezkedj el kényelmesen, akár be is takarózhatsz,

Tovább olvasom »
Uncategorized

Márföldi Erika: A mesék üzenete

„A mese, a történet, szárnyalás, ilyenkor a láb, nem éri a földet” Kiss L.István. Első pillantásra olyan területre érünk, amelyet csak akkor ölelhetünk fel, ha

Tovább olvasom »
Baba

Apáti Ilda: A waldorf babákról

A babázás egyidős az emberiséggel. A kicsik életük első – legfontosabb – szakaszában a legtöbbet az anyai gondoskodással találkoznak, s mivel fejlődésük szempontjából az utánzás,

Tovább olvasom »

maradjunk kapcsolatban!

Értesülj az újdonságokról hírleveleinkből.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.