Adventi zsákok szabásminta

19 000 Ft

Adventi zsákok szabásminta

Leírás

 

Képzeld el, hogy az adventi időszakban egy szép karika van asztal fölött vagy egy kender kötél van a falra rögzítve. A kötélen 24 gyapjúfilc zsákocska lóg. A gyerekek minden reggel izgatottan várják, vajon mi lesz a következő zsákocskában?
A kis zsákot kifordítják, és a zsák belsején egy pásztor, egy bárány vagy egy király rejtőzködik. És már indulhat is a játék. Ahogy telnek a napok, egyre többen csatlakoznak a játékhoz. Megelevenedik az adventi történet. Az utolsó három napon József, Mária és legvégül a kisded bújik elő.

Nincsenek csokik, apró játékok, amiket évről évre nehezebben találunk ki és csak növelik a tárgyak mennyiségét.
Mi itthon 11 éve használjuk ezt az öröknaptárt. A nagyobbik fiam első karácsonyára varrtam a készletet. Azóta is minden évben ezt a játékot használjuk.

A kis zsákok elkészítése nem kis munka, de nagyon megéri. Neked énidő, varrás, elmélyülés. A gyerekeknek segíti a várakozást, az ünnep felé fordulást. Nem rikít, nem pörget fel, hanem egy-egy gesztussal egyre közelebb hozza a születés misztériumát. A gyerekeknek a mai világban nehéz dolguk van. Sok mindent azonnal megkapnak. Jó, ha meg tudják tapasztalni, meg tudják tanulni a várakozást. Sokkal kitartóbb, egészségesebb felnőtté válnak, ha megajándékozzuk őket a várakozás lehetőségével.

Biztatlak, hogy kezdj hozzá a kis zsákok elkészítéséhez. A leírásokban részletes útmutatást kapsz az elkészítéshez.

Milyen figurák rejtőznek a zsákokban?

Három pásztor, három bárány, egy kutyus, aki tereli őket. Az angyal, aki megjelent a pásztoroknak álmukban. Egy csillag, ami mutatja az utat a három királynak, és a királyok hátasainak, egy lónak, egy tevének és egy elefántna. Egy kislány és egy kisfiú, ami a gyerekeknek biztosan fontos lesz, így egy kicsit magukat is belejátszhatják a történetbe. A gyerekeket nyugodtan megváltoztathatod, ha a családban több vagy kevesebb gyerek van. Egy kiscica, hogy a kislánynak is legyen mivel játszani. Azután a fogadóst készítjük el, majd egy ökröt és egy szamarat, akik melegítik a kisded számára az istállót. Végül a Szent Család bújik elő a zsákokból.

Honnan lesz hozzá alapanyagod?

A Multifelt Factory, ahol Magyarországon egyedül készítenek gyapjúfilcet, összekészített egy csomagot, amiben minden alapanyagot megtalálsz az Adventi öröknaptárhoz. Így egy kattintással megrendelhetitek a filcet és a fejek kitöméséhez a gyapjút.   http://www.multifelt.com/webshop/product_info.php…
A filcen kívül néhány apró dologra lesz még szükség, arany szalagokra a királyok koronájához, esetleg egy kis csengőre a bari nyakába. Természetesen kell még tű és a filcekhez illő színű cérna, ezeket a rövidáru boltokban megtalálod.

Ha kérdésed van az elkészítéssel kapcsolatban, jelentkezz be az alábbi fb csoportba, ahol azok, akik már megvarrták, és én is szívesen segítünk.

https://www.facebook.com/groups/387863005713880

Jó készülődést, elmélyült alkotást kívánok neked! Linda

 

Adventi zsákok szabásminta termékről 1 értékelés

  1. Orsi

    Nem kis munka volt, de több hét elteltével még mindig nem tudom eldönteni, hogy mi okozott nagyobb élményt, elkészíteni a zsákokat, vagy a kisfiamnak felfedezni őket és játszani velük. 🙂 Évek óta szemeztem ezzel a szabásmintával és szerettem volna az Adventi zsákokból egy sajátot varrni, amit 2022-ben végre sikerült megvalósítanom. Csodálatos projekt, aprólékos, szeretetteljes a minták kidolgozása. Hálásan köszönjük!

Mondd el a véleményed

maradjunk kapcsolatban!

Értesülj az újdonságokról hírleveleinkből.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.