Adventi zsákok szabásminta

19 000 Ft

Adventi zsákok szabásminta

19 000 Ft

Adventi zsákok szabásminta

Leírás

 

Képzeld el, hogy az adventi időszakban egy szép karika van asztal fölött vagy egy kender kötél van a falra rögzítve. A kötélen 24 gyapjúfilc zsákocska lóg. A gyerekek minden reggel izgatottan várják, vajon mi lesz a következő zsákocskában?
A kis zsákot kifordítják, és a zsák belsején egy pásztor, egy bárány vagy egy király rejtőzködik. És már indulhat is a játék. Ahogy telnek a napok, egyre többen csatlakoznak a játékhoz. Megelevenedik az adventi történet. Az utolsó három napon József, Mária és legvégül a kisded bújik elő.

Nincsenek csokik, apró játékok, amiket évről évre nehezebben találunk ki és csak növelik a tárgyak mennyiségét.
Mi itthon 11 éve használjuk ezt az öröknaptárt. A nagyobbik fiam első karácsonyára varrtam a készletet. Azóta is minden évben ezt a játékot használjuk.

A kis zsákok elkészítése nem kis munka, de nagyon megéri. Neked énidő, varrás, elmélyülés. A gyerekeknek segíti a várakozást, az ünnep felé fordulást. Nem rikít, nem pörget fel, hanem egy-egy gesztussal egyre közelebb hozza a születés misztériumát. A gyerekeknek a mai világban nehéz dolguk van. Sok mindent azonnal megkapnak. Jó, ha meg tudják tapasztalni, meg tudják tanulni a várakozást. Sokkal kitartóbb, egészségesebb felnőtté válnak, ha megajándékozzuk őket a várakozás lehetőségével.

Biztatlak, hogy kezdj hozzá a kis zsákok elkészítéséhez. A leírásokban részletes útmutatást kapsz az elkészítéshez.

Milyen figurák rejtőznek a zsákokban?

Három pásztor, három bárány, egy kutyus, aki tereli őket. Az angyal, aki megjelent a pásztoroknak álmukban. Egy csillag, ami mutatja az utat a három királynak, és a királyok hátasainak, egy lónak, egy tevének és egy elefántna. Egy kislány és egy kisfiú, ami a gyerekeknek biztosan fontos lesz, így egy kicsit magukat is belejátszhatják a történetbe. A gyerekeket nyugodtan megváltoztathatod, ha a családban több vagy kevesebb gyerek van. Egy kiscica, hogy a kislánynak is legyen mivel játszani. Azután a fogadóst készítjük el, majd egy ökröt és egy szamarat, akik melegítik a kisded számára az istállót. Végül a Szent Család bújik elő a zsákokból.

Honnan lesz hozzá alapanyagod?

A Multifelt Factory, ahol Magyarországon egyedül készítenek gyapjúfilcet, összekészített egy csomagot, amiben minden alapanyagot megtalálsz az Adventi öröknaptárhoz. Így egy kattintással megrendelhetitek a filcet és a fejek kitöméséhez a gyapjút.   http://www.multifelt.com/webshop/product_info.php…
A filcen kívül néhány apró dologra lesz még szükség, arany szalagokra a királyok koronájához, esetleg egy kis csengőre a bari nyakába. Természetesen kell még tű és a filcekhez illő színű cérna, ezeket a rövidáru boltokban megtalálod.

Ha kérdésed van az elkészítéssel kapcsolatban, jelentkezz be az alábbi fb csoportba, ahol azok, akik már megvarrták, és én is szívesen segítünk.

https://www.facebook.com/groups/387863005713880

Jó készülődést, elmélyült alkotást kívánok neked! Linda

 

Adventi zsákok szabásminta termékről 1 értékelés

  1. Orsi

    Nem kis munka volt, de több hét elteltével még mindig nem tudom eldönteni, hogy mi okozott nagyobb élményt, elkészíteni a zsákokat, vagy a kisfiamnak felfedezni őket és játszani velük. 🙂 Évek óta szemeztem ezzel a szabásmintával és szerettem volna az Adventi zsákokból egy sajátot varrni, amit 2022-ben végre sikerült megvalósítanom. Csodálatos projekt, aprólékos, szeretetteljes a minták kidolgozása. Hálásan köszönjük!

Mondd el a véleményed

Ezek is érdekelhetnek

maradjunk kapcsolatban!

Értesülj az újdonságokról hírleveleinkből.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.